Вітаю на моєму блозі!

середу, 3 травня 2017 р.

Модуль 10. Рефлексія


Закінчився Модуль 10.  Цей модуль допоміг мені з’ясувати мою роль фасилітатора в навчанні учнів за методом проектів.
Оскільки при навчанні за методом проектів учитель витрачає менше часу на «викладання» навчального змісту учням, процес навчання має бути добре організованим для того, щоб весь час бути впевненим у тому, що учні розуміють і усвідомлюють свої навчальні потреби та засвоюють зміст, передбачений навчальною програмою. У класі, у якому панує справжнє особистісно-орієнтоване навчання, учитель уважно прислухається до того, що говорять учні, спостерігає за їх роботою, постійно маючи на увазі поставлені навчальні цілі. Я дізналася, що необхідно розробити інструментарій, що має допомогти мені збирати, інтерпретувати (пояснювати) та використовувати відомості про процес навчання учнів, розробити такі засоби, які допоможуть сфокусуватися на тому, чому і як навчаються учні.
У цьому Модулі я переглянула приклади документів для фасилітації, які сприяють, скеровують навчання учнів, і створила свій документ, який сприятиме підтримці навчання учнів при розробці ними проекту, а також дізналася, як комп’ютерні технології можуть допомогти стати фасилітатором.
Крім цього, я закінчила оформлення Плану вивчення теми, створила План впровадження проекту та інструкції для учнів.
Робота була досить напруженою, але необхідною. Усе ближче підходимо до втілення розробленого проекту на практиці. Сподіваюся, що набутих знань і навичок для цього буде достатньо.