Вітаю на моєму блозі!

суботу, 1 квітня 2017 р.

Модуль 6. Рефлексія

Минуло шість тижнів, шість модулів. Розпочинаючи навчання, не думала, що буде настільки важко. Багато завдань, а часу мало. Інколи підводить Інтернет, інколи опускаються руки, бо здається, що за тиждень не встигну, адже працювати тут на повну силу виходить лише на вихідних. Але встигла, більше того - завдання цього модуля настільки захопили, що робота йшла дуже легко.
Тема тижня - “Спілкування та співпраця в Інтернеті”. Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання сервісів Веб 2.0 щодо спілкування та співпраці під час навчання моїх учнів. Опрацювавши додатковий матеріал, я більше дізналася про різні сервіси для спілкування (вікі, блоги, чати, миттєві, голосові повідомлення, електронну пошту), особливості, переваги й недоліки кожного з них. Дуже зручно, на мій погляд, під час роботи над проектом для встановлення зворотного зв’язку, спілкування учнів, для обговорення ідей, висловлення думок, взаємооцінювання створити блог проекту. Цього тижня я навчилася додавати до блогу гаджети, які допоможуть організувати й активізувати роботу над проектом, а також сприятимуть розвиткові навичок 21 ст. Це завдання настільки мене зацікавило, що я додала більше гаджетів, ніж вимагалося. Дякую за таку можливість, адже в цьому дуже допомогло посилання на блог гаджетів.
Опрацьовуючи додаткові матеріали, ще раз замислилася про те, як же, залучаючи дітей до роботи в Інтернеті, не наразити їх на небезпеку. Питання безпеки в Інтернеті є надзвичайно важливим і актуальним, про нього не слід забувати ні вчителям, ні батькам. Якщо ж батьки не знають, як убезпечити дітей, то вчитель має їх навчити, принаймні, звернути увагу на можливі ризики й шляхи їх уникнення.
Взагалі, завдання Модуля 6 для мене виявилися нескладними. Мабуть, це пов’язано з тим, що я й раніше цікавилася питаннями медіаграмотності, безпеки в Інтернеті, вивчала сервіси Google. Тому я задоволена, що змогла застосувати раніше набуті знання на практиці.
Оптимізму також додає розуміння того, що пройдено половину шляху, а значить витримаю й другу половину, бо кидати роботу на півдороги не звикла))

Успіхів, колеги! Перемагає той, хто не зупиняється. Тож не зупиняймося й ми, уперед - до мети!